Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νάξου κ. Μανόλη Πολυκρέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φόρτωμας, συζήτησε με τον Υπουργό για το φλέγον ζήτημα των δασικών χαρτών και των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν στο Νομό Κυκλάδων, ενώ του προώθησε και το σχέδιο των προτάσεών του περί τροποποίησης άρθρων του Ν. 998/1979. Εκτός από την αποκατάσταση των χορτολιβαδικών εκτάσεων, κύριος στόχος των προτάσεων αυτών είναι, για την απόδειξη της κυριότητας, να επαρκεί η προσκόμιση τίτλων κτήσης πριν και μέχρι το έτος 2001 και να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή των πολιτών στα πολιτικά δικαστήρια. Αναφορικά με τις μικτές εκτάσεις, ο βουλευτής έχει προτείνει τη δυνατότητα άμεσου επαναπροσδιορισμού των ορίων των γηπέδων, ώστε να αφαιρεθεί η δασική έκταση και να διασφαλιστούν οι ιδιοκτησίες τόσο των πολιτών, όσο και του Δημοσίου.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Κυκλάδων έθεσε στον κ. Σκρέκα την ανάγκη διεύρυνσης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και ίδρυσης μιας Επιτροπής «one stop shop» για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που θα άρει σοβαρά προβλήματα στην έκδοση αδειών και στην επισκευή κτηρίων, σε περιοχές όπως η Ερμούπολη και η Σαντορίνη. Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σμυριδωρυχεία της Νάξου και ο βουλευτής ζήτησε την άμεση επίλυση αυτών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βαθιά ευαισθητοποιημένος για όλα τα ανωτέρω ζητήματα, δεσμεύτηκε για τη βελτίωση και επίλυση των παραπάνω ζητημάτων. Τέλος, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα της σμύριδας Νάξου και ότι είμαστε κοντά στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τον τόπο.

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Related Articles