Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με 26 παραγωγούς από μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου η συμμετοχή στην έκθεση

Παραγωγοί από την Σύρο, την Ρόδο, την Πάρο, την Κω, την Νάξο, την Αστυπάλαια, την Σίκινο, την Λέρο, την Φολέγανδρο, την Σχοινούσα, την Άνδρο, την Τήνο, την Κέα, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν, να προβάλουν αλλά και προωθήσουν τους θησαυρούς που παράγουν, στις αγορές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μέσα από το περίπτερο που εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη μεγάλη έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που πραγματοποιείται για 10η χρονιά φέτος, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Προϊόντα μέλισσας, Γαλακτοκομικά, αμπέλου, ελιάς, αποστάγματα, γλυκά κουταλιού και άλλα τρόφιμα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες που κατέκλυσαν τα περίπτερα των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκθέτες του Νοτίου Αιγαίου ανέδειξαν τα προϊόντα τους και στο γαστρονομικό δρώμενο της Περιφέρειας, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπό τον Κώστα Μπουγιούρη μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα παραδοσιακά πιάτα που πρόσφερε στους επισκέπτες της έκθεσης.

Την παράσταση έκλεψε ο 12χρονος  Στέλιος Μπαμπούνης, ο οποίος ανέλυσε μαζί με την αδερφή του Ειρήνη τον τρόπο παρασκευής του πιστοποιημένου ΠΟΠ τυριού Αρσενικού της Νάξου από το οικογενειακό τυροκομείο Μπαμπούνη στο Φιλώτι.

Ο Στέλιος δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει τυροκόμος, προκειμένου να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας Μπαμπούνη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προϊόντων από τους παραγωγούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε από το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση:

«Η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να προβάλει αυτούς τους εξαιρετικούς θησαυρούς που παράγονται, τυποποιούνται και μεταποιούνται στα νησιά μας, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα των νησιωτών παραγωγών.

Τα προϊόντα αυτά δείχνουν και το μεράκι, την αγάπη αλλά και τον επαγγελματισμό των παραγωγών στην εργασία τους αλλά και στα νησιά τους.

Το εξέφρασαν άλλωστε με εκδηλωτικό τρόπο  ο 12χρονος Στέλιος και η Ειρήνη Μπαμπούνη, παιδιά παραδοσιακής κτηνοτροφικής οικογένειας από το Φιλώτι Νάξου. Σε αυτά τα παιδιά, και σε πολλά άλλα, θεωρώ υποχρέωση μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τον Περιφερειάρχη, αναδεικνύοντας και πιστοποιώντας τα προϊόντα τους».

 
 

Γραφείο Τύπου  Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100email:press@pnai.gov.gr
 
Τηλ.: +30 2241 360662

Related Articles