Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο –Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο –Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων η ανθρώπινη ζωή

Σε ύφεση βρήκε το ξημέρωμα τη φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή, στο νησί της Ρόδου, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και όλον τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη ανάπτυξη να συνεχίζει στο επιχειρησιακό κομμάτι, όσα η νύχτα δεν του επέτρεψε, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των επιχειρησιακών δυνάμεων και μηχανημάτων ενεργούσε ακατάπαυστα στα μέτωπα της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρωταρχικό μέλημα όλων των δυνάμεων είναι η ανθρώπινη ζωή, στόχος που επετεύχθη με την προληπτική εκκένωση οικισμών και την κατά προτεραιότητα παρέμβαση δυνάμεων πέριξ αυτών, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εργάσθηκε εντατικά χθες, προκειμένου να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν και παραμένει σ’ επιφυλακή συνεχίζοντας με τοπικές παρεμβάσεις, αφού οι βλάβες που η πυρκαγιά προκάλεσε ήταν εκτεταμένες.

Η σημερινή μέρα βρίσκει τη Ρόδο με τα εναέρια μέσα ελικόπτερα, καναντέρ και μπέριεφ να επιχειρούν, ενισχύσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σάμο, εθελοντικές ομάδες και απλούς πολίτες να συνεχίζουν στο πλευρό των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

To Γραφείο Τύπου

Related Articles