Παράταση της Απογραφής Πληθυσμού

Παράταση της Απογραφής Πληθυσμού

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες των νησιών μας, ότι παρατείνεται  η Απογραφή Πληθυσμού κατά τη διάρκεια, (εκτός των ημερών των επίσημων αργιών), αλλά και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ύστερα από απόφαση του Κλιμακίου της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης κάλυψη.

Οι απογραφείς του κλιμακίου της ΕΛΣΤΑΤ, συνεχίζουν από σήμερα το έργο της απογραφής πληθυσμού, με κατ’ οίκον επισκέψεις, εφόσον σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η περίοδος της αυτοαπογραφής.

Σημειώνεται ότι η απογραφή πληθυσμού έχει στόχο την αρτιότερη απεικόνιση του πραγματικού αριθμού των κατοίκων της χώρας και την συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δημογραφικών στοιχείων, που κρίνονται απολύτως χρήσιμα για τους Δήμους και τις Κοινότητες.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Related Articles