Το πλοίο OLYMPUS θα εξυπηρετεί με απ’ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασίας με το λιμάνι του Πειραιά

Το πλοίο OLYMPUS  θα εξυπηρετεί με απ’ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασίας με το λιμάνι του Πειραιά
Η απ’ ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση ΠΕΙΡΑΙΑ με την ΘΗΡΑΣΙΑ έγινε πραγματικότητα
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!
Μετά από τη σημερινή μας επικοινωνία με την Γενική γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την απ’ ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά.
Τη γραμμή θα καλύψει το πλοίο OLYMPUS.
Μετά τον πρωθυπουργό ευχαριστώ Δημόσια τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου.
(Η ανάρτηση της Γ. Γ. έχει ως εξής)
Συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και σταθερά βελτιώνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιδίως των μικρών νησιών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Για πρώτη φορά η Θηρασιά συνδέεται απευθείας με τον Πειραιά. Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για τη διανυκτέρευση πλοίων σε μικρά νησιά, όπως η Ανάφη.
Η διάθεση 12 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου τον Απρίλιο, ανεβάζει στα 79 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τον covid 19. Παράλληλα συνεχίζεται η στήριξη ναυτικών και εργαζομένων στον κλάδο.
Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που η πανδημία έχει δημιουργήσει, συνεχής η προσπάθειά μας για υποστήριξη των νησιών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας νησιωτών μας.

Related Articles