Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχος Θήρας Αντώνη Σιγάλα.

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχος Θήρας Αντώνη Σιγάλα.
Αποδοτική συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο πήραν μέρος εκτός του Δημάρχου Θήρας, ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος και ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερα κυρίως ζητήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Υπουργού, από τον Δήμαρχο Θήρας.
α) Η άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής ενδοεπικοινωνίας των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Ανάφη, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) με τη Σαντορίνη και τη Σύρο μέσω Νάξου.
Η δρομολογιακή αυτή γραμμή η οποία είναι δημόσιου συμφέροντος έχει διακοπεί λόγο των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάδειξης αναδόχου εταιρείας η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο.
β) Η αύξηση της εβδομαδιαίας συχνότητας των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Σαντορίνης – Ανάφης – Σαντορίνης, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από ένα δρομολόγιο.
γ) Η ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του Λιμεναρχείου Θήρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών εν όψη και της τουριστικής περιόδου.
Η ανταπόκριση του Υπουργού υπήρξε άμεση και θετική σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.
Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε για:
α) Άμεση πρόσκληση προς τον μειοδότη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νότιων Κυκλάδων, προκειμένου να διακριβωθεί η επάρκειά του ως προς την υλοποίηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Στόχος να επαναλειτουργήσει άμεσα , αλλά με αυστηρή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή.
β) Αύξηση τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, των δρομολογίων που εκτελούνται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σαντορίνη – Ανάφη – Σαντορίνη.
γ) Ενίσχυση με 10 επιπλέον άτομα της δύναμης του προσωπικού του Λιμεναρχείου Θήρας. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σκάφους που διαθέτει σήμερα το Λιμεναρχείο Θήρας, με πιο σύγχρονο και λειτουργικό.
Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκειά του προς τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Υπουργού.
Ο Δήμαρχος Θήρας επεσήμανε την ουσιαστική βοήθεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του συνδράμει τον Δήμο Θήρας σε κάθε προσπάθεια του.
Τέλος ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε ιδιαίτερα την άριστη σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στους Δημάρχους των Δήμων του Επαρχείου Θήρας και λειτουργεί προς όφελος των νησιών και των κατοίκων τους.

Related Articles