Ο Μανόλης Ορφανός ζητά άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για τις αντικειμενικές αξίες

Ο Μανόλης Ορφανός ζητά άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για τις αντικειμενικές αξίες

Προς : Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνιο Σιγάλα

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Δαρζέντα

Αξιότιμοι κύριοι,

Με το έγγραφο μας στις 16/02/2021 είχαμε ζητήσει ως παράταξη τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης – ψηφίσματος προς το Υπουργείο Οικονομιών για την μη εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών.

Τελικά τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2022 και η αναπροσαρμογή τους για το νησί μας, σε σχέση με τις τιμές του 2021 επέφερε αυξήσεις που κυμαίνονται από +20% έως και +90%.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην περιοχή του Πύργου Καλλίστης η τιμή ζώνης με τις αντικειμενικές αξίες του 2021 ήταν 1.250 ευρώ και από 01/01/2022 είναι 2.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, αρμόδια επιτροπή θα εξετάσει τις γνώμες ενστάσεις των δήμων και μετά θα υπάρξει ανάλογη εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις ζώνες για τις οποίες θα υπάρξει ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας των αντικειμενικών αξιών.

Σε συνέχεια των παραπάνω κύριοι, ζητάμε την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις αντικειμενικές αξίες, έτσι ώστε ο Δήμος να υποβάλλει ένσταση ώστε να επανακαθοριστούν στο σύνολο τους καθώς διαπιστώνονται αδικίες και μεγάλες στρεβλώσεις.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Φιλικά

Ορφανός Μανόλης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Related Articles