Ο Δήμος Θήρας προτάσσει την ασφάλεια των μαθητών

Ο Δήμος Θήρας προτάσσει την ασφάλεια των μαθητών

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, μετά από επικοινωνία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, έλαβαν από κοινού την απόφαση του κλεισίματος των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας και Θηρασίας για την ασφάλεια των μαθητών κατά τις μετακινήσεις από και προς αυτά.

Ο Δήμος Θήρας αντιλαμβάνεται την αναστάτωση των γονέων και συνοδών των μικρών μαθητών, αλλά με μεγάλη ευαισθησία προτάσσει πάντα την ασφάλεια τους, σε περιπτώσεις που επιβάλλουν άμεσες αποφάσεις, ακολουθώντας πάντα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων, σχετικά με την κοινή αυτή απόφαση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με κοινοποίηση, τα Σχολεία τους Εκπαιδευτικούς και τον Δήμο Θήρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Θέµα: Κλείσιµο σχολείων 07/12/21

Σε συνεργασία µε τον Δήμο και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. δ του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/Α’/7-6-2010 και του άρθρου 59 παρ.1. αποφασίστηκε σήμερα, Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου µας να παραμείνουν κλειστά προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχοπτώσεις που επικρατούν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην προσέλευση στα σχολεία, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, πόσο µάλλον σε συνθήκες πανδημίας, όπου οι μαθητές θα πρέπει να παραμείνουν στις τάξεις τους σε όλα τα διαλείμματα µε κίνδυνο µμετάδοσης του covid-19.

65ΨΗΩΡΝ-ΣΦ3

ΣΠΕ ΘΗΡΑΣ- Κλείσιμο σχολείων 071221

Related Articles