Με ανάρτηση της, η Θηραϊκής Πολιτείας “κρούει τον κώδωνα” για την λειτουργία των δομών του Δήμου Θήρας

Με ανάρτηση της, η Θηραϊκής Πολιτείας “κρούει τον κώδωνα” για την λειτουργία των δομών του Δήμου Θήρας
“Σε αποστροφή της συνέντευξης του Δημάρχου κ. Α. Σιγάλα στις 9/6/2021 έγινε η εξής αναφορά για τους εργαζόμενους: «…ντρέπομαι ειλικρινά που έχουμε έναν Δήμο ο οποίος υπηρεσιακά κινείται ως ερασιτέχνης από τη μία δεν μας προλαβαίνουν, δεν, τρικλοποδιάζει στο να κάνουμε δουλειά ο ίδιος ο Δήμος……ζητώ συγγνώμη που αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα….ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους που δουλεύουνε, αυτοί που έχουν άλλοθι λόγω πανδημίας, εξ αποστάσεως, τα παιδιά μου, πάω σε άδεια, πονάει ο ξάδερφος και τα λοιπά και με τρικλοποδιάζουν, το Δήμο τρικλοποδιάζουν…»
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης του μηνός Ιουνίου ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ζώρζος, σχολιάζοντας αυτά που είπε ο Δήμαρχος, ανέφερε τα ακόλουθα: «Το ανθρώπινο δυναμικό σε γενικές γραμμές του Δήμου Θήρας είναι καλό. Το τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με ανησυχία πράγματα τα οποία δεν θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Δήμου εξ επιλογών της Δημοτικής Αρχής. Κρούουμε τον κώδωνα και λέμε το εξής: ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να βάζει την υπογραφή του εκεί που υπάρχει νομιμότητα, άλλωστε την ευθύνη τη φέρει και ο ίδιος όταν υπογράφει…προσοχή να μην πάμε σε διάλυση των δομών του Δήμου. Σεβασμός στη νομιμότητα…»
Η εμπειρία του επικεφαλής της παράταξης ως Δήμαρχου επί οκτώμισυ χρόνια είναι ότι ο Δήμος Θήρας έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που αξιοποιήθηκε αναλόγως των σπουδών, της εμπειρίας και των δεξιοτήτων του.
Η διαπιστούμενη και ομολογούμενη, και από τον ίδιο τον Δήμαρχο, δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου υπό την διοίκησή του ως αιρετού προϊσταμένου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή ο Δήμαρχος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο της διοίκησης του Δήμου ή ότι οι εντολές που δίδονται στους υπαλλήλους δεν είναι σύμφωνες με τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, με αποτέλεσμα εκείνοι να αρνούνται να τις εκτελέσουν, όπως έχουν ευθύνη και υποχρέωση από τον νόμο που διέπει την άσκηση των καθηκόντων τους.
Το θέμα που ανακύπτει είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί οδηγεί στη διάλυση της λειτουργίας του Δήμου.”

Related Articles