Μ.Ορφανός: Η Σαντορίνη στη καρδιά του τουρισμού της χώρας

Μ.Ορφανός: Η Σαντορίνη στη καρδιά του τουρισμού της χώρας

Επιτέλους η χώρα σταδιακά επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Ο τουρισμός που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της,  ξεκινάει με δύσκολα βήματα αλλά όχι από το μηδέν.

Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά έτσι ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού στη χώρα να τύχουν μιας καλύτερης προσπάθειας από την πλευρά του κράτους. Να βοηθηθούν έτσι ώστε στη καρδιά του καλοκαιριού με μέτρα και προφυλάξεις να μπορούν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση να τα καταφέρουν καλύτερα από την περσινή χρονιά.

Εμείς στη Σαντορίνη όλοι μας με αστείρευτο κέφι, φιλοξενία, παράδοση, αλλά και με μεράκι και νέες σύγχρονες σκέψεις για άλλη μια φορά θα βάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ο τουρισμός ανοίγει με προστασία στους επισκέπτες και τους τουρίστες που θα έρθουν φέτος στο νησί μας. Με ελέγχους στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Εγκαίρως είχαμε επισημάνει πολλούς μήνες πριν, την αναγκαιότητα παρουσίας κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Σαντορίνη.

Οι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν δυο φορές στο διάστημα που πέρασε να περιοριστούν με βάσει τα υπάρχοντα πρωτόκολλα όταν το νησί νόσησε από τον κορονοϊό και αναγκαστήκαμε να μπούμε σε καραντίνα. Γρήγορα όμως το ξεπεράσαμε αφού όλοι μας λειτουργήσαμε με αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το αίσθημα θα αναδείξουμε και πάλι.

Την υπευθυνότητά μας και το φιλότιμο μας, έτσι ώστε αυτό το καλοκαίρι να είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο.

Πιο δημιουργικό, πιο παραγωγικό, πιο ποιοτικό και πιο αποτελεσματικό.

Το αξίζουμε όλοι μας και κυρίως οι άνθρωποι του τουρισμού που από αυτούς τόσα χρόνια το νησί έχει γίνει γνωστό στα απέραντα της οικουμένης.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε ότι με αφορά και ως υπεύθυνος πολίτης του νησιού αλλά και ως άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρίσκομαι κοντά στις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας για να ανορθώσουμε Οικονομικά , κοινωνικά και ψυχολογικά τη Σαντορίνη.

Ο τουρισμός από αύριο ανοίγει αυλαία και με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις που θα επιτρέπονται με ελέγχους και τεστ θα υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες μας.

Πάντα με χαμόγελο , αγάπη και με  αισιοδοξία για όλους όσοι βάζουν το νησί μας  τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά στην καρδιά τους για πάντα.

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

Δημοτικός Σύμβουλος

Related Articles