Η Σαντορίνη καλωσορίζει την κρουαζιέρα και χαιρετίζει την ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών της στο νησί. 

Η Σαντορίνη καλωσορίζει την κρουαζιέρα και χαιρετίζει την ελεύθερη μετακίνηση των επιβατών της στο νησί. 

Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex στο παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο προσέγγισε ως πρώτο προορισμό τη Σαντορίνη. 

Προηγουμένως η εταιρεία με ευγενική της επιστολή, μου ζήτησε την άδεια – ως Δημάρχου – προκειμένου οι επιβάτες του πλοίου να αποβιβασθούν και να μετακινηθούν ελεύθερα μέσα στο νησί μας. 

Επισημαίνεται ότι τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα του πλοίου είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την στιγμή που η μετακίνηση των επιβατών εντός του νησιού μας θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, η απάντησή μου ήταν θετική. 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και οι φορείς του νησιού λειτουργώντας με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια, υιοθέτησαν εγκαίρως την πρόταση μου για επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με όρους αμοιβαίως επωφελείς για το νησί μας και τις εταιρείες. 

Στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τόνισα ότι σε μια υγειονομικά ασφαλή Σαντορίνη που με σχέδιο και σοβαρή προσπάθεια δημιουργήσαμε τείχος ανοσίας στην πανδημία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το σύστημα «bubble» στην κρουαζιέρα, δηλαδή την ελεγχόμενη μετακίνηση των επιβατών εντός του νησιού. 

Αυτή μας τη θέση την κοινοποιήσαμε προς όλους, εταιρείες κρουαζιέρας, τουριστικούς φορείς, κυβέρνηση.

Φροντίσαμε, σε συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη να προωθηθεί η θέση μας αυτή και να γίνει αποδεκτή. 

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι η αξιοπιστία μας, η συνέπειά μας και η σοβαρότητά μας απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα χαίρονται πλέον ελεύθερα τις απαράμιλλες  ομορφιές του νησιού μας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες των τουριστικών επιχειρήσεων της Σαντορίνης.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας και την αισιοδοξία μου για μια ικανοποιητική τουριστική σεζόν και στον τομέα της κρουαζιέρας.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΙΓΑΛΑΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ 

 

Related Articles