Η Health and Safety Awards, βραβεύει την ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Health and Safety Awards, βραβεύει την ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σε μία λιτή (λόγω covid-19) τελετή που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Δημοτική Επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε. βραβεύτηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 με το Bronze βραβείο από τα Health and Safety Awards της εταιρείας Boussias, η οποία επιβραβεύει κάθε χρόνο αυτούς που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και όσους καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο.
Η βράβευση αφορά στη Σύνταξη και Εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (ΣΔΕΑ) του Ηφαιστειακού Πάρκου της Νέας Καμένης της Σαντορίνης.
Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. αμέσως μετά τη δημοσίευση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Σαντορίνης με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου
Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης” (Γενική Γραμματειακή Πολιτικής Προστασίας υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 941/06-02-2020).
Το σχέδιο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (ΣΔΕΑ) του οποίου τη σύνταξη ανέθεσε η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στην εταιρεία ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε. περιλαμβάνει (ενδεικτικά) γενικά γεωλογικά και γεωδυναμικά στοιχεία του Ηφαιστείου Θήρας, τους τοπικούς γεωλογικούς κινδύνους, τη χωροταξία αυτού, ανάλυση της ομάδας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (ΔΕΑ), τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό και διασωστικό
εξοπλισμό, τον εξοπλισμό επικοινωνίας και ασφάλειας, το απαραίτητο προσωπικό, τη διαδικασία εκκένωσης του Ηφαιστείου, θέματα πυρασφάλειας, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπισης σεισμού και άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων, τη διαδικασία αντιμετώπισης Ηφαιστειακής δραστηριότητας, πιθανού περιστατικού covid-19, περιπτώσεις κλοπών και άλλα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

Αργυρός Ιωάννης

Related Articles