Γ.Μαντούσης :”Ηλεκτροκίνηση” και “Smart Cities” η νέα εποχή για τα νησιά μας

Γ.Μαντούσης :”Ηλεκτροκίνηση” και “Smart Cities” η νέα εποχή για τα νησιά μας

Το ουσιαστικότερο βήμα για την περιβαλλοντική προστασία ακολουθώντας κατά γράμμα, το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, κάνει ο Δήμος Θήρας με την μεγάλη επιτυχία της ένταξης του έργου, “Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά Οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Θήρας” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 1.500.000 €.

Στις “επιταγές” της εποχής που καλείται να διαχειριστεί η ανθρωπότητα, με το γεγονός της επιστημονικής διαπίστωσης για την κλιματική αλλαγή, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Πόσο μάλλον τη Δημοτική μας Αρχή, που δρα με συναντίληψη, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της και με την μεγάλη πείρα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θέτει σε προτεραιότητα άμεσης επίλυσης, τα μεγάλα ζητήματα που βαλτώνουν χρόνια τώρα στο Δήμο μας.

Κατά συνέπεια ο Δήμος Θήρας υλοποιώντας το Στρατηγικό του Σχεδιασμό προχωρά στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και την ένταξη της Σαντορίνης στο δίκτυο των έξυπνων πόλεων “Smart Cities”. Εξέλιξη η οποία εγγυάται με πράξεις την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο και δράττοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται χρησιμοποιώντας, με πρωτιές, τις νέες τεχνολογίες.

Αντιδήμαρχος Θήρας

Γρήγορης Μαντούσης

Related Articles