Ετοιμότητα στο Δήμο Θήρας και οδηγίες για την κακοκαιρία.  

Ετοιμότητα στο Δήμο Θήρας και οδηγίες για την κακοκαιρία.  

Ο Δήμος Θήρας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας “Ελπίς” που αναμένεται να πλήξει την περιοχή των νησιών μας από αύριο Κυριακή 23/1 και αναμένεται να κορυφωθεί την Δευτέρα 24/1, με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς άνεμους, ενημερώνει τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας που παραθέτουμε πιο κάτω.

Όλες οι σχετικές υπηρεσίες του Δήμου Θήρας είναι σε ετοιμότητα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γρήγορης Μαντούσης έχει άμεση επαφή με τις Υπηρεσίες Συνδρομής για την Πολιτική Προστασία και την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Σύρο.

Σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Στεφανάκης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ. Ζήσης Δρόσος και κ. Δημήτρης Σιγάλας, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων, για την λήψη των αναγκαίων μέτρων ενημερώνοντας τους Διευθυντές των Σχολείων.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία “Ελπίς” που θα πλήξει κύρια τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ξεκινά από σήμερα Σάββατο (22/1/2022), με το πρώτο κύμα με βροχοπτώσεις και μείωση της θερμοκρασίας, ενώ το δεύτερο αναμένεται πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που θα περιλαμβάνουν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας.

Στα νησιά του Αιγαίου οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά σε βόρειους, εντάσεως 6 έως 8 και 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας 

Για τις περιοχές των νησιών των Κυκλάδων όπου προβλέπονται κυρίως ισχυροί άνεμοι η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζει τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

– Ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και υδρορροές των σπιτιών.

– Προσοχή κατά τις μετακινήσεις και τις περιοχές που υπάρχουν ρέματα ή χείμαρροι.

– Αποφεύγουμε εργασίες υπαίθρου και θαλάσσιες μετακινήσεις.

– Βρίσκουμε προστασία κάτω από σταθερά υπόστεγα κι όχι δένδρα.

– Σε περίπτωση ψύχους και χιονόπτωσης είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις. Υπάρχει κίνδυνος στους κινητήρες των οχημάτων με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

– Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Ακολουθεί ο διαδικτυακός σύνδεσμος με τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Αντώνης Σιγάλας

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

Γρήγορης Μαντούσης

Γιώργος Στεφανάκης

Related Articles