Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Γυμνασίου του Εμπορείου εξέφρασε ο Έπαρχος Θήρας κ. Χ.Δαρζέντας

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Γυμνασίου του Εμπορείου εξέφρασε ο Έπαρχος Θήρας κ. Χ.Δαρζέντας

Με αφορμή την επίσκεψή του στο γυμνάσιο του Εμπορείου, προσκαλούμενος από τον καθηγητή κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο, ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παντοπωλείων Κυκλάδων  κ. Χ. Δαρζέντας ενθάρρυνε τα παιδιά του Γυμνασίου για το επίτευγμα τους να διακριθούν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό “Stem Star Greece” καταλαμβάνοντας την 5η θέση πανελλαδικά. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα τόνισε. Τα παιδιά του παρουσίασαν δύο νέες κατασκευές, που η πρώτη κατασκευή αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις του νησιού, ενώ η δεύτερη είναι μία συσκευή με εγκατεστημένη εφαρμογή που θα βοηθά ηλικιωμένους ανθρώπους όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση και έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου :

“Μία ευχάριστη έκπληξη με περίμενε στο γυμνάσιο του Εμπορείου Θήρας, εκεί όπου με κάλεσε ο καθηγητής κος Κώστας Θεοδωρόπουλος, προκειμένου με μερικούς μαθητές να μου παρουσιάσουν τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα των παιδιών του γυμνασίου του Εμπορείου.

Οι δράσεις που έχουν γίνει στο γυμνάσιο του Εμπορείου τα τρία τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μίας ομάδας νέας τεχνολογίας μέσω της οποίας πάνω από 30 μαθητές έχουν μυηθεί σε εκπαιδευτικά θέματα όπως:

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Τη μελέτη σεισμών μέσω σχολικού σεισμογράφου.

Τη μελέτη των τοπικών προϊόντων του νησιού και των ΠΟΠ προϊόντων.

Τη δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές για το για το Εμπορείο – τουριστικός οδηγός, SANTOPEDIA.

Συγκεκριμένα το project SANTOPEDIA κατέλαβε την 5η θέση στον πανελλαδικό διαγωνισμό “Stem Star Greece” μπροστά από όλα τα δημόσια σχολεία (γυμνάσια και λύκεια).

Στην συνάντηση αυτή μου παρουσίασαν και δύο νέες κατασκευές, που η πρώτη αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις του νησιού, ενώ η δεύτερη σε μία συσκευή μαζί με εφαρμογή που θα βοηθά ηλικιωμένους ανθρώπους που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και χρειάζονται βοήθεια.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρουσίαση ήταν οι:

Καραμολέγκου Ειρήνη

Καραμολέγκου Σπυριδούλα

Πιτσικάλη Σταυρούλα,

Τσαουσάι Ζωή-Αντωνία.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την πολύ καλή προσπάθεια και την επιτυχία τους και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδηγούν και τους εμπνέουν. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα.”

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Related Articles