Ευχές για τις ημέρες του Πάσχα από τον κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο

Ευχές για τις ημέρες του Πάσχα από τον κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο
“Κι άλλο ένα Πάσχα με συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία και όχι οι επιθυμίες και τα σχέδιά μας. Ο ιός που επιβιώνει καταστρέφοντας την ανθρώπινη ζωή, εξακολουθεί ένα χρόνο και πλέον, να συνταράσσει τα θεμέλια του τεχνολογικού μας πολιτισμού και τις βεβαιότητες των δυνατοτήτων του, σπέρνοντας τον φόβο και την αγωνία για την ζωή μας και την κοινωνική και οικονομική μας επιβίωση.
Στερώντας μας η σκληρότητα της απρόσμενης απειλής την ελευθερία της συνάντησης, το σπουδαίο αυτό αγαθό, περιορίζει τη συμμετοχή μας στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα έθιμα και την Γιορτή του Πάσχα.
Παρ’ όλα αυτά, τα Πάθη και η Ανάσταση δεν χάνουν το νόημά τους. Αντιθέτως παραμένουν επίκαιρα, αφού η αλαζονεία και η πλεονεξία που κατανόμασε ο Χριστός σαν τις αιτίες για τα δεινά του κόσμου, αναγνωρίζονται και σήμερα ως υπαίτιες για τις καταστροφικές ανθρώπινες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, με τα δυσάρεστα αποτελέσματα της υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, των ολοένα αυξανόμενων συνθηκών φτώχειας, της κλιματικής αλλαγής, της μόλυνσης και της εμφάνισης απειλητικών της ζωής ασθενειών.
Από τις χαραμάδες όμως του ηττημένου από τον κορωνοϊό και ευάλωτου, καθώς φάνηκε, μοντέλου του σύγχρονου τρόπου ζωής, μπορεί το Αναστάσιμο Φώς να φωτίσει την σκέψη μας για την αναζήτηση καλύτερων όρων κοινής ζωής με τους συνανθρώπους μας για αληθινή πρόοδο και ευημερία, για μια αληθινή γιορτή Ανάστασης.
Εύχομαι να τελειώσει σύντομα η παρατεταμένη Μεγάλη Παρασκευή που περνά η Ανθρωπότητα.
Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα με υγεία και υπομονή.
Νίκος Ζώρζος

Related Articles