Δήμος Θήρας: Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, εγγύηση σωστής αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Δήμος Θήρας: Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, εγγύηση σωστής αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας,  εγγύηση σωστής αστυνόμευσης και ασφάλειας. 

Μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας, με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας.

Στην σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Σιγάλα συμμετείχαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νότιου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής ΑΤ Θήρας κ. Απόστολος Κομποχόλης και ο Υπασπιστής, Αστυνόμος Α’ κ. Πέτρος Βασιλάκης.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία της στελέχωσης και την προμήθεια της υλικοτεχνικής υποδομής της νέας Υπηρεσιακής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σαντορίνη και για τα επόμενα βήματα μέχρι την πλήρη λειτουργία της.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, διαθέτει ήδη 80 άτομα προσωπικό και επίκειται η τοποθέτηση άλλων 30 στελεχών με τελικό στόχο τα 110 άτομα.

Επισπεύδεται η απόκτηση και η θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης και εντοπισμού (κάμερες, drones, επόπτευση κλπ). Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη του εξοπλισμού θα καλυφθεί από χρηματικές δωρεές επιχειρηματιών της Σαντορίνης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συμβολή του Δήμου για την επιτυχία του εγχειρήματος και στην άψογη συνεργασία με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νότιου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, δήλωσε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση αναφέροντας, “Ο στόχος είναι κοινός. Να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση στην Σαντορίνη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να παγιωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού”.

Η Σαντορίνη ασφαλής από κάθε άποψη, θα ενισχύσει την εικόνα της ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Related Articles