Δήμος Θήρας : Διευκρινήσεις για την παρακολούθηση του Ηφαιστείου 

Δήμος Θήρας : Διευκρινήσεις για την παρακολούθηση του Ηφαιστείου 

Με αφορμή την στρεβλή εικόνα και την τεχνητή ένταση που δημιουργούν ορισμένοι, γύρω από το θέμα της παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης και της χρηματοδότησης του Ι.Μ.Π.Η.Σ. από την Γεωθήρα δηλώνουμε τα παρακάτω:

1. Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, αρνούμαστε να μετατρέψουμε το κρίσιμο θέμα της παρακολούθησης του ηφαιστείου σε πεδίο επιζήμιων αντιπαραθέσεων για τη Σαντορίνη.

2. Καλούμε όσους, με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στο συγκεκριμένο θέμα να απέχουν από δηλώσεις και ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία και ως εκ τούτου να βλάψουν την τουριστική εικόνα της Σαντορίνης.

Για την πλήρη διασαφήνιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει απευθύναμε ήδη επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ζητάμε να ενημερωθούμε εγκύρως τόσο για την λειτουργία των Επιστημονικών Οργάνων παρακολούθησης του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης, όσο και για τους κατά το νόμο αρμόδιους φορείς διαχείρισης μιας πιθανής ηφαιστειακής κρίσης.

Η Δημοτική Αρχή ενεργεί με θεσμικό τρόπο και προασπίζει με σοβαρότητα και με αίσθημα ευθύνης τα συμφέροντα της Σαντορίνης. Καλεί δε όλους να πράξουν το ίδιο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Αντώνης Σιγάλας

 

Related Articles