Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας : Αγορά οικοπέδου για την επέκταση μονάδας Αφαλάτωσης στην Οία

Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας : Αγορά οικοπέδου για την επέκταση μονάδας Αφαλάτωσης στην Οία

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα δρομολογείται προς επίλυση  για τους κατοίκους της Οίας

Άλλη μία πράξη προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν από τα προβλήματα ύδρευσης στην περιοχή της Οίας το διάστημα των καλοκαιρινών μηνών λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας τουριστών και επισκεπτών πραγματοποιείται από την Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο στόχο της και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην υλοποίηση της δέσμευσή της. Να μην διψάσει κανείς και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα ύδρευσης .

Η δέσμευση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ κ. Μανόλη Ορφανού γίνεται πράξη καθώς η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης αγόρασε ακίνητο στην περιοχή της Οίας για την επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης νερού που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων, προγραμματίζοντας την συνολική παραγωγή σε 7.500 κυβικά ανά ημέρα.

Η αγορά του ακινήτου υπογράφτηκε σήμερα 6/12/2021 και έτσι το πρόγραμμα για την αφαλάτωση νερού, προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται  σε απόσταση μικρότερη των 2.500,0 μ. από το Λιμανάκι στους Μπαξέδες Οίας όπου κρίνεται κατάλληλη θέση εκτέλεσης των έργων υδροληψίας των μονάδων αφαλάτωσης, καθώς έχει οδό πρόσβασης κατάλληλη προς εξυπηρέτηση των οχημάτων, που απαιτούνται για τη λειτουργία του έργου και συγκεκριμένα την εγκατάσταση – συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την μεταφορά αναλώσιμων υλικών.

Διαθέτει επιφάνεια τουλάχιστον 9.500 τμ. που επαρκεί για την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων της νέας μονάδας αφαλάτωσης και βρίσκεται σε υψομετρική θέση με στάθμη μικρότερη των 35,0 μ. από την στάθμη της θάλασσας ώστε να αποφευχθούν άσκοπες αντλήσεις και ενεργειακή επιβάρυνση της λειτουργίας των νέων έργων.

Διαθέτει επίσης ομαλό ανάγλυφο εδάφους ώστε να περιορισθούν οι εκσκαφές ενώ είναι ελεύθερο από διάφορες δεσμεύσεις .

Η ανάγκη της συγκεκριμένης επένδυσης δημιουργήθηκε από την  ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού  τα τελευταία χρόνια  προκαλώντας παράλληλα και την σημαντική αύξηση σε πόσιμο αφαλατωμένο νερό. Για αυτό το λόγο η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ προχωράει σε ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά  το πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως η μελέτη του νέου εργοστασίου αφαλάτωσης της ΟΙΑΣ, προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου αλλά και η αγορά του ακινήτου, έχει προβλεφθεί, δε, η λειτουργία του και με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου οραματιζόμαστε και εκτελούμε έργα με σκοπό να λύνουμε προβλήματα όχι με υποσχέσεις αλλά με ουσιαστικές λύσεις .

Ο Πρόεδρος Δ.Σ της ΔΕΥΑΘ

Μανόλης Ορφανός

Related Articles