Χ. Δαρζέντας: Πιο επίκαιρη από ποτέ εν μέσω πανδημίας η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021

Χ. Δαρζέντας: Πιο επίκαιρη από ποτέ εν μέσω πανδημίας η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021

Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έστειλε ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων Χ. Δαρζέντας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: πιο επίκαιρη από ποτέ εν μέσω πανδημίας 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πλανήτης τιμά σήμερα 7 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα ενός τρίτου δύσκολου και επίπονου κύματος που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη.
Μιας πανδημίας που επέβαλε τους δικούς της όρους και κανόνες, που ενίσχυσε τις ανισότητες και επιβεβαίωσε ότι μπροστά στην υγεία είμαστε όλοι ίσοι κι έχουμε ανάγκη από ένα δημόσιο σύστημα υγείας ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης όλου του κόσμου.
Μιας πανδημίας που ανέδειξε ότι μόνο εάν υπάρχει υγεία υπάρχουν οικονομία, θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις αλλά και ευημερία. Μόνο εάν υπάρχει υγεία, ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει, να δημιουργεί, να εργάζεται, να επικοινωνεί και να προσφέρει κοινωνικά.
Με δεδομένα τα παραπάνω, στις φετινές πρωτόγνωρες συνθήκες που μας κάνουν να ξεπερνάμε τα δεδομένα αλλά και τα “κλισέ” ευχόμαστε αφενός να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί αλλά και αφετέρου να αποκτήσουμε, με τις απαραίτητες βελτιώσεις, ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων

Χαράλαμπος Δαρζέντας

Related Articles