Μ.Ορφανός : Υπάρχει στιγμή που να λέει αλήθεια ο κ. Ζώρζος;

Μ.Ορφανός : Υπάρχει στιγμή που να λέει αλήθεια ο κ. Ζώρζος;

Αφήσαμε τον κ Ζώρζο δυο ημέρες να ξεκουραστεί από τα ευφάνταστα όνειρα στα οποία ζει και ονειρεύεται εδώ και καιρό. Η έλλειψη εξουσίας φαίνεται να τον έχει ενοχλήσει και να τον έχει επηρεάσει  αφάνταστα.

Πριν πάμε ωστόσο σε μερικά ερωτήματα ουσίας και όχι ανύπαρκτων θεωρημάτων, θα θέλαμε να κάνουμε πρώτα τις εξής επισημάνσεις:

Α) Ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε τη φράση «Καμένη γη»  σε δημόσια τοποθέτηση, ούτε υπονοήσαμε κάτι τέτοιο. Πάντα υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε πως «ό,τι μπορούσατε κάνατε».

Β) Έχετε κριθεί από το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς και η πραγματικότητα, αν και σκληρή, είναι η εξής μία: Από το 69% που είχατε λάβει, βρεθήκατε με την τόσο «πετυχημένη» Δημαρχία σας όπου μόνο εσείς υποστηρίζετε στο 29% και απ’  ότι φαίνεται η μείωση των ποσοστών σας ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζεται.

Οι πολίτες που μόνο αυτοί κρίνουν  να είστε βέβαιος ότι αντιλαμβάνονται τη διαφορά στο ύφος, το ήθος και την εργατικότητα.

Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Γ) Είναι τουλάχιστον πρωτοτυπία να συντάσσεις δελτίο τύπου για να υπερασπιστείς το έργο που νομίζεις ότι έχεις κάνει και τελικά να αποδεικνύεις ότι απέτυχες και ότι τα σημερινά προβλήματα είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας εννέα χρόνων.

Δ) Κύριε Ζώρζο είστε τουλάχιστον ασυνεπής όταν ακόμα και τώρα αμετανόητος, αρνείσθε να αναγνωρίσετε τα δικά σας λάθη παίρνοντας στο λαιμό σας και τους συνεργάτες σας,  ενώ την ίδια στιγμή μας ζητάτε να έχουμε την ευθύνη για τους χειρισμούς μια άλλης δημοτικής παράταξης.

Ε) Για εσάς φταίνε πάντα οι άλλοι. Τα συμφέροντα , η τεχνική υπηρεσία, το ΤΑΥΠΕΔ, η κυβέρνηση, η κρίση, ο Κορονοϊός, οι κακοί νόμοι,  οι κακοί συνεργάτες λες και δεν τους διαλέξατε εσείς. Είστε τόσο αμετροεπής που  σε λίγο θα μας πείτε ότι ευθύνεται ακόμη και το ηφαίστειο που παραμένει ενεργό … και όχι εσείς για τις δικές σας επιλογές και αποφάσεις.

Πάνω από όλα  όμως για εσάς πάντα ευθύνεται ο «κακός  Ορφανός»  και κανείς άλλος.  Με αυτό κοιμάστε και με αυτό αναπνέετε. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, ίσως άλλοι μπορέσουν να κάνουν κάτι, για να το ξεπεράσετε.

Και ας περάσουμε σε μερικά ερωτήματα εφόσον είπαμε να λέμε μόνο την αλήθεια όπως εμείς πάντα κάνουμε γιατί έχουν ενδιαφέρον :

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ον

-Κύριε Ζώρζο πως γίνεται από τη μία να με θεωρείτε υπεύθυνο για όλα τα κακά και από την άλλη να θέλετε να συνεργαστούμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο . Και τα δύο μαζί δεν συμβαδίζουν. Είναι τουλάχιστον παράλογο αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα έναντι των συμπολιτών μας.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ον

-Κύριε Ζώρζο , είναι αλήθεια ή όχι ότι μου κάνατε πρόταση στις εκλογές του 2014 και με πολύ έντονο τρόπο μου τάζατε τον ουρανό με τ’ άστρα  για να δεχτώ την πρότασή σας;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ον

-Κύριε Ζώρζο, είναι αλήθεια  ή όχι ότι επανήλθατε ξανά τον Ιανουάριο του 2019 να μου προτείνετε να συνεργαστώ μαζί σας και επίσης επιχειρούσατε να με πείσετε να κατέβω υποψήφιος με εσάς;

Ακόμα και την  τελευταία στιγμή μάλιστα, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, προσεγγίζατε στελέχη του συνδυασμού μας, παζαρεύοντας τις ψήφους των πολιτών των νησιών, σαν να σας ανήκουν.

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ον

-Κύριε Ζώρζο , εάν όπως υποστηρίζετε  υπάρχει οικονομικό κενό στο ΔΑΠΠΟΣ τότε όταν αναλάβατε δήμαρχος  γιατί δεν κάνατε  έλεγχο πηγαίνοντας τα στοιχεία στον εισαγγελέα;

Τα κουκουλώσατε αν υπήρχαν αλχημείες ; Το ξεχάσατε;  Τι απ’ όλα;.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΡΥΒΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Δ.Σ.

-Κύριε Ζώρζο την απάντηση του χρέους για τα 400.000€ (που στην  πραγματικότητα ήταν 320.000 €) σας την είχε δώσει ο πρώην  πρόεδρος του ΔΑΟΣ και Δημοτικός σας σύμβουλος κ. Κατσέλης Αντώνης, στην 1η θητεία σας και μάλιστα ολοφάνερα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανατρέξτε στα πρακτικά εκείνης της περιόδου και θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε από εμάς να σας δώσουμε. Εκτός και αν δεν θυμάστε, δεν ακούσατε, ή κάνατε ότι δεν την ακούσατε και  την κρύβετε.

Υπενθυμίζουμε πως είχε πει ο κ. Κατσέλης « Οι δαπάνες των 320.000€ είναι πραγματικές ..» όσο για τις διαδικασίες που υπαινίσσεστε αν υπήρχαν, μάλλον δεν τις αξιολογήσατε σωστά. Και μην ξεχνάτε ότι δεν θα διστάσω να πάω κατηγορούμενος για διαδικασίες προκειμένου να γίνει έργο στα νησιά μας.

Η τυπολατρεία σας μακριά από μένα .

-Κύριε Ζώρζο,  παρότι εμάς μας ενδιαφέρει η ενότητα των συμπολιτών μας και το καλό του νησιού μας θα έρθει η ώρα  που θα πρέπει να απαντήσετε και εσείς στο  δημόσιο διάλογο για τα χρέη εκατομμυρίων και τι πραγματικά παραδώσατε στην ΔΕΥΑΘ,  στο Λιμενικό Ταμείο και στις επιτροπές  Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

-Κύριε Ζώρζο αποφεύγετε να απαντήσετε  για το θέμα της μη αγοράς του Πάρκινγκ στο Καμάρι, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ή για το Ίδρυμα Συρίγου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Κύριε Ζώρζο παρ όλα αυτά εμείς, επειδή βάζουμε πάνω από όλα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας να είστε βέβαιος ότι θα συνυπογράψουμε ως παράταξη όποιο  έγγραφο μας έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκεί να συνοδεύεται από  ολοκληρωμένη πρόταση.

Εσείς μπορείτε να δεσμευτείτε ότι θα κάνετε το ίδιο;

Τόσο εμείς και ο κ. Άγγελος Ρούσσος όσο  και ο Δήμαρχος έχουμε διευκρινίσει ότι συνεργαζόμαστε για το καλό των νησιών αλλά κρατάμε την αυτονομία μας ως δημοτικές παρατάξεις.

Εσείς μπορείτε να πράξετε  το ίδιο;

Κύριε Ζώρζο  πραγματικά θα περιμένουμε  με αγωνία την επόμενη συνέντευξη σας για να καταλάβουμε – αν γίνετε κατανοητός – τι επιτέλους επιδιώκετε για τους πολίτες και τα νησιά μας.

Μέχρι τότε Καλό Πάσχα.

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης

«Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

Related Articles