Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους σωματείων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους σωματείων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ικανοποίηση από την νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας μετατροπής των ταξί των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε 6 έως 9 θέσεων

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί από όλα να νησιά της Περιφέρειας , για την εφαρμογή του θετικού μέτρου, επ’ ωφελεία των κατοίκων και των επισκεπτών τους

Με αντιπροσωπεία των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί από όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ήταν η διαχείριση για την υλοποίηση του Άρθρου 68 του Ν.4850/21, σύμφωνα με το οποίο, μόνο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου «επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο».

Το σύνολο των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του κλάδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής των ταξί σε πολυθεσικά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό και οι επισκέπτες των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί ότι, πρόταση της Περιφέρειας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι, η δυνατότητα αυτή που παρέχει το Άρθρο 68 του Ν.4850/21, να δοθεί οριζόντια και σε όλους, στο 100% των σημερινών ιδιοκτητών αδειών ταξί στα νησιά και όχι με ποσόστωση. Ήδη, μεγάλα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί των νησιών, όπως Μυκόνου και Σαντορίνης – εκτός της Ρόδου και τη Κω που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη – επικοινώνησαν με τον Περιφερειάρχη και εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους με αυτό.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, διότι με το Άρθρο 68 του Ν.4850/21, δίνει τη δυνατότητα μετατροπής των ταξί στα νησιά μας σε πολυθεσικά. Μας δίνουν έτσι ένα ακόμη όπλο για να βελτιώσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κλάδου, θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις για την εφαρμογή του σωστού αυτού μέτρου».

Το Γραφείο Τύπου Νοτίου Αιγαίου

Related Articles