Ποιες είναι οι μυρωδιές που ενοχλούν τα κατοικίδια μας και δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ; 

Ποιες είναι οι μυρωδιές που ενοχλούν τα κατοικίδια μας και δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ; 

Ποιες είναι οι μυρωδιές που ενοχλούν τα κατοικίδια μας και δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ;

1.Εσπεριδοειδή

Τα περισσότερα σκυλιά και γάτες απεχθάνονται τη μυρωδιά από τα lime, τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες εσπεριδοειδών έξω στον κήπο για να αποτρέψετε το σκάψιμο ή επίσης μπορείτε να ψεκάσετε εσωτερικούς χώρους με αραιωμένο χυμό λεμονιού για να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από τα έπιπλα.

 

2.Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα ισχυρό απωθητικό τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Η μυρωδιά του ξιδιού είναι τόσο έντονη για το ευαίσθητο οσφρητικό σύστημα των ζώων, που ακόμα και μετά την χρήση του, αφού ξεραθεί, μπορεί να χρησιμεύσει για να αποκρούσει μακριά τα ζώα.

3.Η καψαϊκίνη

Το πιπέρι καγιέν και άλλες ουσίες που περιέχουν καψαϊκίνη έχουν απωθητική δράση κατά των ζώων. Η καψαϊκίνη προκαλεί μια αίσθηση καψίματος όταν έρθει σε επαφή με τους βλεννογόνους αδένες των ζώων, αλλά επίσης, μπορεί να είναι αρκετά ερεθιστική ουσία για τους ανθρώπους και γι’ αυτό καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε γύρω από τους ανθρώπους που έχουν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος ή σε περιοχές όπου υπάρχουν παιδιά.

4.Ναφθαλίνη

Η καμφορά σε ναφθαλίνη παράγει μια ισχυρή μυρωδιά που λίγα ζώα βρίσκουν ευχάριστη, και γι’ αυτό το λόγο την καθιστά ένα καλό αποτρεπτικό παράγοντα για τους σκύλους και τις γάτες. Μεγάλη προσοχή όμως διότι η ναφθαλίνη είναι δηλητηριώδες σε περίπτωση κατάποσης. Έτσι ΔΕΝ πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε σε περιοχές όπου τα κατοικίδια ζώα ή τα παιδιά έχουν πρόσβαση.

5.Αμμωνία

Η αμμωνία έχει και αυτή μία πολύ ενοχλητική οσμή και μπορεί να λειτουργήσει απωθητικά τόσο για τις γάτες όσο και για σκύλους.

 

Πηγή

Related Articles