Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Σαντορίνης

Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη ανήκει στα ελληνικά νησιά με τις περισσότερες αφίξεις τουριστών και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς παγκοσμίως. Πώς επηρεάστηκε όμως το ενδιαφέρον της τουριστικής ζήτησης για τη Σαντορίνη στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δημιούργησε ο Covid-19, και όχι μόνο, από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Αυγούστου 2021]:

● Τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 παρατηρείται αύξηση αναζητήσεων από όλες τις εμφανιζόμενες χώρες με εξαίρεση τη Γερμανία που δεν παρουσίασε ουσιαστική μεταβολή και το Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσίασε μείωση. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αυγουστο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 60% για την Πολωνία, 122% για την Ιταλία, 10% για τη Γαλλία, 90% για την Ισπανία, 73% για τις ΗΠΑ, 37% για την Ολλανδία, μείωση κατά 17% για το Ηνωμένο Βασίλειο και για τη Γερμανία και την Ελβετία δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές.

● Συνολικά, τον Αύγουστο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση 19% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021..

Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 17% και μείωση κατά 14% για την Πολωνία, 3% για τη Γαλλία, 10% για την Ιταλία, 7% για την Ολλανδία, 20% για την Ελβετία, 18% για τη Γερμανία, 2% για την Ισπανία και 25% για τις ΗΠΑ.

● Συγκεντρωτικά για το πρώτο 8μηνο του 2021, οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις μέσω διαδικτύου για διαμονή για Σαντορίνη έγιναν από το Ηνωμένο Βασίλειο & τις Η.Π.Α., παρουσιάζοντας σχεδόν τα ίδια ποσοστά. Την πρώτη τετράδα, με μικρότερα μερίδια αναζητήσεων, συμπλήρωσαν η Γαλλία και η Ιταλία.

● Συγκριτικά με το προηγούμενο έτος 2020, το πρώτο 8μηνο του 2021 παρατηρείται συνολική αύξηση των αναζητήσεων για όλες τις χώρες, με μόνη εξαίρεση την μείωση των αναζητήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, που παρόλα αυτά διατηρείται στην πρώτη θέση σε απόλυτα νούμερα. Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν οι αγορές της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας που παρουσιάζουν πάνω από 45% αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3871 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Σαντορίνη. Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/

 

Related Articles