Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Σαντορίνης -Νοέμβριος 2021 από την Tourix Analytics

Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Σαντορίνης -Νοέμβριος 2021 από την Tourix Analytics

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Νοέμβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Νοεμβρίου 2021]:

● Για τον Νοέμβριο του 2021, οι περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με διαμονή για τη Σαντορίνη προήλθαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

● Τον Νοέμβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση της τάξεως του 11% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Οκτώβριο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Πιο αναλυτικά, τον Νοέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων 32% από την Πολωνία, 31% από τη Γαλλία, 37% από την Ολλανδία, 28% από την Ιταλία, 43% από την Ελβετία, 4% από τις ΗΠΑ, 47% από τη Γερμανία, 42% από το Ηνωμένο Βασίλειο και 27% από την Ισπανία.

● Σε ετήσια βάση, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Νοέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση 28% από την Πολωνία, 90% από τις ΗΠΑ, 27% από τη Γερμανία, 29% από τη Γαλλία, 6% από την Ισπανία, 12% από την Ολλανδία, 24% από την Ελβετία, 11% από το Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση 14% από την Ιταλία.

● Συνολικά για το 2021, στις 3 τοπ χώρες στις διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή στην Σαντορίνη είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γαλλία όπως ήταν και για το 2020 με την ίδια σειρά.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3871 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Σαντορίνη.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/

Related Articles