Μέχρι 10 Ιουλίου η έκθεση παιδικού σχεδίου “Γίνε Αγάπη”

Μέχρι 10 Ιουλίου η έκθεση παιδικού σχεδίου “Γίνε Αγάπη”

 Άνοιξε χθες τις πύλες της η Έκθεση Ζωγραφικής παιδικού σχεδίου με τις δημιουργίες των μικρών μαθητών των νηπιαγωγείων και Α’, Β’ Δημοτικών Σχολείων της Θήρας και Θηρασιάς.

Τα 800 περίπου έργα εκτίθενται στο Βιομηχανικό Εργοστάσιο Τομάτας SAF στη Βλυχάδα και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Ιουλίου, για να έχουν την ευκαιρία, να απολαύσουν όλοι οι γονείς και φίλοι της παιδικής δημιουργίας, τα έργα των μικρών μαθητών.

Τα σχέδια των παιδιών, διδάσκουν και θυμίζουν, αναδεικνύουν και υπερθεματίζουν υπενθυμίζοντας στους μεγαλύτερους το νόημα της αγάπης.

 

Μέσα από τις δικές τους αποτυπώσεις με την ειλικρινή και ελεύθερη παιδική διάθεση, φέρνουν στις μνήμες των ενήλικων, δικές τους στιγμές της δικής τους παιδικής ηλικίας, επαναφέροντας στην καθημερινότητα το μήνυμα,  τη σημασία και την αξία του να αγαπάς.

Η φετινή πρώτη Έκθεση Ζωγραφικής, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια, ώστε να συνεχιστεί αυτή η παιδική κατάθεση ιδεών και στις επόμενες μαθητικές γενιές των νησιών μας.

Τέτοιες εκδηλώσεις επιβραβεύουν την προσπάθεια των παιδιών και παράλληλα αναδεικνύουν το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Αναδεικνύουν την δουλειά που γίνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αποδεικνύουν έμπρακτα την σπουδαιότητα της.

“Αυτή η εκδήλωση και η υλοποίηση της ιδέας, αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για μια σειρά δράσεων σε Πανθηραϊκό επίπεδο, που σχεδιάζει ο Δήμος Θήρας, στο πνεύμα της τόνωσης της συλλογικής δουλειάς με τα παιδία μας και την εκπαιδευτική κοινότητα.

    

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, ερχόμαστε πιο κοντά όλοι μας, τόσο με τις ανάγκες στο χώρο της Παιδείας, όσο και με την πρόοδο των μαθητών” ανέφερε στην ομιλία του, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γιώργος Στεφανάκης.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Θήρας κ. Ζήσης Δρόσος μιλώντας για την εκδήλωση ανέφερε ότι, “για την υλοποίηση αυτής της ιδέας πρέπει πρώτα να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την ανταπόκριση τους και τις εκφραστικές δημιουργίες που κατέθεσαν και φυσικά τους εκπαιδευτικούς τους που αγκάλιασαν αυτή την ιδέα από την πρώτη στιγμή”.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο σπουδαίο και επιτυχημένο έργο των εκπαιδευτικών των νησιών μας, του οποίου το αποτέλεσμα φαίνεται καλά αποτυπωμένο στα έργα των μικρών μαθητών. Εξέφρασε με βεβαιότητα την άποψη ότι οι μαθητές της Σαντορίνης αξίζουν πολλά, δίνοντας απάντηση στο φιλολογικό ερώτημα αν “τα παιδιά μπορούν να σώσουν τον κόσμο”, κάτι που είναι εφικτό μόνο αν οι μεγάλοι στηρίξουν με ειλικρίνεια και αγάπη τις προσπάθειες τους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Σαντορίνη και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, τιμήθηκαν για την μεγάλη τους πρόσφορα στον χώρο της εκπαίδευσης, από όλες τις θέσεις που κατείχαν σε όλα τα Σχολεία του νησιού, οι διευθυντές σχολείων, κ. Δημήτριος Αλεξανδρόπουλος, ο κ. Σταύρος Διγενής, ο κ. Ευάγγελος Ζώρζος και ο κ. Ηλίας Καφούρος.

Την εκδήλωση θα παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Μαντώ Στουρνάρα και κάλυψε το Volcano TV. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών, των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων των νησιών μας σε υλοποίηση της πρότασης της κας Μαρίας Φιλιππαίου.

Related Articles