Με πεδίο δράσης το Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Με πεδίο δράσης το Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Όλοι όσοι ενημερώνονται και συμμετέχουν στις δράσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να συμβάλλουν ενεργά στη θαλάσσια προστασία και συντήρηση. 

Με την παρουσία τους, οι στόχοι της οργάνωσης γίνονται πραγματικότητα και το θαλάσσιο περιβάλλον, έχει τους ανθρώπους που παρακολουθούν, παρατηρούν, καταγράφουν και ενημερώνουν για τις επιπτώσεις στις θάλασσες μας. 

Στην Ερινιά το κλείσιμο του 2021 

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο δράσεων για το 2021, κι όπως έχει αναγγελθεί μετά την επιθεώρηση του Ιουνίου, η τελευταία δράση της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί  στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης και συγκεκριμένα στον όρμο της Ερινιάς.

Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό υποθαλάσσιο τοπίο του βορινού όρμου της Νέας Καμένης, που περιλαμβάνεται στους στόχους των καταστατικών δεσμεύσεων της Dive In Action, είναι το πεδίο δράσης αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του προγράμματος “Vivid Blue 2021″, η οργάνωση θα ανακοινώσει την “υιοθέτηση” του Όρμου, προγραμματίζοντας δράσεις συντήρησης συγκριτικών αποτελεσμάτων.

Στην Ερινιά θα πραγματοποιηθεί δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού, που στοχεύει σε διαπιστωμένες εστίες συγκέντρωσης αντικειμένων ρυπαντικού φορτίου, ενώ θα προηγηθεί για πρώτη φορά επιθεώρηση και καταγραφή, με το υποβρύχιο κατευθυνόμενο όχημα ROV της οργάνωσης. Με το ROV θα πραγματοποιηθεί και η επιθεώρηση στον όρμο του Αμμουδίου πριν την εκπνοή του έτους.

Η δράση υλοποιείται σε συμμετοχή της Dive In Action, στην παγκόσμια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού ακτών και θαλασσών της HELMEPA, με την συνεργασία της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, του Δήμου Θήρας και της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ.          

Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action

Related Articles