Και ο Βουλευτής Κυκλάδων Φ.Φόρτωμας στο συνέδριο Οινοτουρισμού στην Σαντορίνη

Και ο Βουλευτής Κυκλάδων Φ.Φόρτωμας στο συνέδριο Οινοτουρισμού στην Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη ο Φίλιππος Φόρτωμας

Στη Σαντορίνη για το συνέδριο «Ελληνικός Οινοτουρισμός: Στρατηγικές & προοπτικές για τη μετά covid εποχή» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, της Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου κ.  Βίκυ Λοϊζου και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Ζήκου.
Ο κ. Φόρτωμας στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της οινικής παράδοσης της χώρας μας στο τουριστικό προϊόν και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, τόνισε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνονται οι Σαντορινιοί για την επιλογή του τόπου τους για τη διεξαγωγή αυτής της σημαντικής διοργάνωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η Σαντορίνη αποτελεί το εθνικό μας «καλό παράδειγμα» διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού κ. Χοσέ Αντόνιο Βιδάλ, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσσιος και πολλοί ακόμα, διακεκριμένοι στο χώρο του οινοτουρισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο κ. Φόρτωμας στα περιθώρια των εργασιών του συνεδρίου, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, όπου και συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο και τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοί τους στην ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνουμε σαν κοινωνία.
Επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Σαντορίνη, συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, όπου συζήτησαν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και των υποδομών υγείας του νησιού.
Τέλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Εκμετάλλευσης Τουριστικών Καταλυμάτων Θήρας «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρη Αναπλιώτη και μέλη του ΔΣ, οι οποίοι του εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους για την τουριστική περίοδο που διανύουμε.

Ο κ. Φόρτωμας τους διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση είναι σταθερά δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού και ότι θα προωθήσει τα ζητήματα που του έθεσαν προς τους αρμόδιους εκπροσώπους των Υπουργείων.
«Παρακολούθησα σήμερα εκ του σύνεγγυς τις εργασίες του συνεδρίου που αφορά τον Οινοτουρισμό, στον πλέον κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του. Ο τομέας της οινοποιείας ανθεί στις Κυκλάδες, με πρωταγωνιστή τη Σαντορίνη. Το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και είμαι σίγουρος ότι οι νησιώτες θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, που απώτερο σκοπό έχει την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Οι Σαντορινιοί έχουν βάλει πλάτη στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας και του τουρισμού και εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Υπόσχομαι, από τη θέση που βρίσκομαι, να είμαι αρωγός των προσπαθειών τους σε κάθε επίπεδο» δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεών του ο κ. Φόρτωμας.

Related Articles