Η Κατερίνα Μονογυιού στις Μικρές Κυκλάδες για την ενίσχυση των υποδομών τους

Η Κατερίνα Μονογυιού στις Μικρές Κυκλάδες για την ενίσχυση των υποδομών τους

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στα νησιά των Κυκλάδων, επισκέφτηκε την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι.

Η βουλευτής κ. Μονογυιού παρευρέθηκε στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» . Η κ. Μονογυιού έδωσε την εκκίνηση του αγώνα, σκοπός του οποίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το φυσικό περιβάλλον και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού. Το παρόν έδωσαν νέοι και νέες, οι οποίοι καλλιεργούνται στην κουλτούρα του αθλητισμού μέσω αυτών των πολύ σημαντικών δράσεων.
Στη συνέχεια, η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ηρακλειάς κ. Δημήτριο Γαβαλά και τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γαβαλά, όπου συζήτησαν για τις ανάγκες του νησιού και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για θέματα υποδομών του νησιού.

Κατόπιν, η βουλευτής επισκέφτηκε τη Σχοινούσα, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σταμάτη Κωβαίο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σχοινουσιωτών και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Νομικό και με τον Πρόεδρο Νέων Σχοινούσας, παρουσία του Αντιπεφερειάρχη κ. Λεονταρίτη. Επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τους ήταν οι λύσεις στα χρόνια προβλήματα της Σχοινούσας.
Αφού συναντήθηκε με νησιώτες η κ. Μονογυιού ανέφερε: «Τα προβλήματα όλων μας είναι κοινά και ο αγώνας μου θα είναι συνεχής για να δώσω λύσεις.»

Στο τέλος της περιοδείας της στις Μικρές Κυκλάδες, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Μονογυιού επισκέφτηκε το Κουφονήσι, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στη Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων, παρουσία του Αντιδημάρχου και Προέδρου Κουφονησίων κ. Αντώνη Κωβαίου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας. Ο κ. Αντώνης Κωβαίος δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ την Κατερίνα Μονογυιού για τον οπλίτη γιατρό που στάλθηκε. Η συμβολή της ήταν καθοριστικής σημασίας.» Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση τους δόθηκε σε θέματα τηλεϊατρικής και τα ωφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσω αυτής της πρακτικής οι νησιωτικοί Δήμοι. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη κινητροδότησης ώστε μικρά νησιά και μικροί δήμοι να έχουν επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς υπάρχει έλλειψη γενικού γιατρού στο νησί. Επ’ αυτού η κ. Μονογυιού δήλωσε ότι θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να έρθει γενικός γιατρός στο νησί.
Στη συνέχεια, ιδιαίτερο βάρος στη συζήτηση δόθηκε σε απαραίτητα έργα υποδομών, που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων συνεργαζόμενο με το ΕΚΑΒ. Τέλος, η βουλευτής κ. Μονογυιού ενημερώθηκε για την εξαιρετικά θετική πορεία των εμβολιασμών στα Κουφονήσια, όπου το ποσοστό των εμβολιασμών ξεπερνά το 90% και θα λειτουργήσει ιδιαίτερα ευεργετικά για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Related Articles