Εξαιρετικά συγκινητική επιστολή της κας Ρένα Γρίβα “Ας κρατήσουμε το λάβαρο της προσφοράς ψηλά”

Εξαιρετικά συγκινητική επιστολή της κας Ρένα Γρίβα “Ας κρατήσουμε το λάβαρο της προσφοράς ψηλά”

“Ακούγοντας το αυτοκίνητο που ενημερώνει για την αιμοδοσία που γίνεται αυτές τις μέρες στο νησί μας , ήλθαν στη σκέψη μου οι στιγμές εκείνες που πρωτοξεκίνησε αυτή η προσπάθεια.
Όλοι τότε οι Κοινοτάρχες αγκαλιάσαμε αυτή την ιδέα του Βαγγέλη Σιγάλα , προέδρου της Κοινότητας Καμαρίου , χωρίς όμως  να πιστεύαμε ότι αυτή η προσπάθεια θα έφθανε τα 30 χρόνια ζωής και με τέτοια ικανοποιητικά αποτελέσματα . Ποιος θα μας το έλεγε τότε ότι η Σαντορίνη , θα έφθανε στο σημείο να είναι πρώτη στην προσφορά αίματος στην Ελλάδα και όπως μαθαίνω και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κα Πολίτη τη Διευθύντρια αιμοδοσίας του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας. Αυτό μας κάνει όλους , μικρούς και μεγάλους περήφανους.

Με την επιστολή μου αυτή  ως παλιά αιμοδότρια και ως μια υπερήλικη αφού ξεπέρασα τα 90 χρόνια , θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους τους παλιούς αιμοδότες.

Να συνεχίσουν μέχρι που μπορούν, να αιμοδοτούν .

Είναι η μεγαλύτερη προσφορά στο συνάνθρωπό μας, η μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης.

Φαντάζομαι να έχουν νοιώσει αυτήν την ικανοποίηση της προσφοράς στον άγνωστο συνάνθρωπο.

Βέβαια ιδιαίτερη έκκληση κάνω στα νέα παιδιά . Αυτά είναι οι συνεχιστές αυτού του θεάρεστου έργου που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη.

Να γίνουν αιμοδότες , να αποβάλλουν το φόβο αν τυχόν τους διακατέχει , και να τρέξουν πραγματικά να αιμοδοτήσουν. Τα συναισθήματα της προσφοράς είναι τόσο έντονα , που έτσι και ξεκινήσεις  δεν σταματάς. Με τη σκέψη ότι το αίμα σου κυλάει στις φλέβες ενός παιδιού, που πάσχει από μεσογειακή αναιμία και αυτό είναι που το κρατά στη ζωή, η ενός ανθρώπου που για να χειρουργηθεί χρειάζεται δύο μονάδες αίμα , δεν μένεις ασυγκίνητος . Αντίθετα , γίνεσαι εθελοντής αιμοδότης .

Αυτό ζητώ και γω από τα νέα παιδιά του νησιού μας.

Να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και να προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη τους . Και αν για το οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν, ας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Για να φθάσουμε εκεί , χρειάστηκε κάποιοι να αφιερώσουν προσωπικό χρόνο.

Μα πάνω από όλα να αφιερώσουν το αίμα τους οι αιμοδότες . Χωρίς αυτούς τίποτε δεν θα είχε γίνει. Ας είστε όλοι καλά , παλιοί και νέοι αιμοδότες .

Ας κρατήσετε το λάβαρο της προσφοράς ψηλά .

Ας νοιώσουμε όλοι περήφανοι σαν Έλληνες , σαν νησιώτες , σαν Σαντορινιοί.

Εμπορείο 13/5/2021

Με την αγάπη μου
ΡΕΝΑ ΓΡΙΒΑ
Πρώην Κοινοτάρχης Εμπορείου”

Related Articles