Έργο 1.500.000 € για ηλεκτροκίνηση στο Δήμο Θήρας. 

Έργο 1.500.000 € για ηλεκτροκίνηση στο Δήμο Θήρας. 

Ο Δήμος Θήρας υλοποιώντας με συνέπεια το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, εξασφάλισε την ένταξη του έργου “Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά Οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Θήρας” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 1.500.000 €.

Μετά την έγκριση του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προϋπολογισμού 4.000.000 €, αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που εγκρίνεται και σηματοδοτεί έμπρακτα την στροφή του Δήμου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την καθαρή ενέργεια και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Με την έγκριση αυτής της πρότασης ο Δήμος Θήρας θα προμηθευθεί για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, νέα ηλεκτρικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων, ηλεκτρικούς φορτιστές καθώς και την πλατφόρμα διαχείρισης τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει από το Πράσινο Ταμείο τη χρηματοδότηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) και έτσι θα έχει την δυνατότητα να τοποθετήσει επιπλέον ηλεκτρικούς φορτιστές, που θα καλύπτουν το σύνολο του Δήμου.

Με αυτές τις δράσεις και όσες άλλες πρόκειται να ακολουθήσουν ο Δήμος Θήρας, συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για την άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και αποδεικνύει την προσήλωση στο στρατηγικό στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια προσβλέποντας σε ένα μέλλον ποιότητας και ευημερίας για τους κατοίκους του Δήμου μας.

 

Related Articles