Έναρξη συνεργασίας με Λορέντζο Πρατέλι

Έναρξη συνεργασίας με Λορέντζο Πρατέλι
Ο 29χρονος Ιταλός Λορέντζο Πρατέλι είναι ο νέος βοηθός προπονητή́ και στατιστικολόγος του ΑΟ Θήρας.
Γεννημένος στις 17/05/1992 στη Ρώμη ο Πρατέλι είναι κάτοχος του διπλώματος προπονητή ανώτερης βαθμίδας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πετασφαίρισης (FIPAV).
Ο Πρατέλι απέκτησε τις πρώτες του προπονητικές εμπειρίες το 2012 στον πάγκο των αναπτυξιακών τμημάτων της Roma7Volley Club, κατακτώντας τη 2η θέση με την ομάδα Κάτω των 13 ετών στην «Αιώνια Πόλη».  Στη συνέχεια της καριέρας του εργάστηκε από το 2018 -2020 ως β’ ομοσπονδιακός περιφερειακός προπονητής της Ρώμης (CQT) στα κορίτσια, κερδίζοντας δύο φορές το έπαθλο “Trofeo dei Territori».
Από το 2013 έως σήμερα πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως βοηθός προπονητή και σκάουτ στην ανδρική ομάδα της Roma7Volley  (Serie B), πανηγυρίζοντας μια φορά τον Εθνικό τίτλο της Ιταλίας, ενώ αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής στην Περιφέρεια με την ομάδα αγοριών Κάτω των 21 ετών.
Το 2017 άρχισε η συνεργασία του με την έμπειρη Ιταλίδα γυμνάστρια του ΑΟ Θήρας και φίλη, Φλάβια Γκουιντότι στα ηλικιακά κλιμάκια ανδρών της Περιφέρειας του Λάτσιο, των οποίο ο Πρατέλι αποτελούσε μέλος του τεχνικού επιτελείου, ως σκάουτ, μέχρι το 2021, συμμετέχοντας τρεις φορές στο τουρνουά βόλεϊ για τις περιφερειακές ομάδες νέων της Ιταλίας «Kinderiadi – Trofeo delle Regioni».
Η οικογένεια του Α.Ο. Θήρας καλωσορίζει τον Λορέντζο και του εύχεται πάντα επιτυχίες».

Related Articles