Εκδήλωση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου με τη Women Act “Στερεότυπα, γυναίκες και δημόσια σφαίρα”

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου με τη Women Act “Στερεότυπα, γυναίκες και δημόσια σφαίρα”

Εκδήλωση με θέμα «Στερεότυπα, γυναίκες και δημόσια σφαίρα» οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Women Act

Εκδήλωση πραγματοποίησε, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συνδιοργάνωση της Women Act, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων & Οικογενειακής Πολιτικής, Γιάννα Χορμόβα και ομιλήτριες η Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος & Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ζέφη Δημαδάμα και η ειδική σύμβουλοςτης Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαρίλη Μέξη. Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, Μαίη Ζαννή.

Με κεντρική θεματική “στερεότυπα, γυναίκες και δημόσια σφαίρα”, γυναίκες επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες, καλές πρακτικές, να δικτυωθούν και να συζητήσουν για την γυναικεία παρουσία στην Ρόδο. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η Women Act εγκαινίασε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, το Hub της οργάνωσης στη Ρόδο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χαιρετισμό απεύθυνε, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Χαρούλα Γιασιράνη. «Με 3,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκούς πόρους, τα τρία Συμβουλευτικά Κέντρα σε Ρόδο, Κω και Σύρο καθώς επίσης και τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στη Ρόδο, καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών τους δαπανών», εξήγησε η κ. Γιασιράνη, η οποία, πριν την εκδήλωση, ξενάγησε την Γ.Γ. Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, κ. Γιάννα Χορμόβα, στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στη Ρόδο. Αναφέρθηκε επίσης και στη σύσταση δικτύου κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή σε αυτό και των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, που συνιστά πρωτοποριακή πρακτική. «Εκατοντάδες γυναίκες

κάθε χρόνο δέχονται την συμβουλευτική και την υποστήριξη τόσο των Συμβουλευτικών Κέντρων αλλά και το ασφαλές περιβάλλον του Ξενώνα», κατέληξε η κ. Γιασιράνη .

Την εκδήλωση, που φιλοξένησε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, η Women Act διοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ακαδημία Ηγεσίας για γυναίκες επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο την ενδυνάμωσή τους σε δεξιότητες ηγεσίας. Το διαδραστικό workshop, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η συνιδρύτρια της οργάνωσης Δρ Μαρία Γιαννιού, εστίασε στις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι γυναίκες στον δημόσιο χώρο και παρείχε συγκεκριμένα εργαλεία τόσο για τον πως μπορούμε να σχεδιάσουμε στρατηγικά την προσωπική μας επωνυμία (personal branding) όσο και για το πως μπορούμε να παρουσιάσουμε με συνοχή και δυναμικότητα τον εαυτό μας στη δημόσια σφαίρα.

Η Women Act είναι μια μη κερδοσκοπική και μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα ανεξαρτήτως ηλικίας, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Women Act είναι η πρώτη και μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την ηγεσία στη δημόσια σφαίρα, υλοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη στο τρίπτυχο: εκπαίδευση – δικτύωση – ευαισθητοποίηση. Σταθερή επιδίωξη της Women Act αποτελεί η ισότιμη ανάδειξη των γυναικών ως ηγέτιδες στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Related Articles