Εγκαίνια έκθεσης «Η Σαντορίνη και η Οθωμανική ναυτική χαρτογραφία» στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας

Εγκαίνια έκθεσης «Η Σαντορίνη και η Οθωμανική ναυτική χαρτογραφία» στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας
Το Ναυτικό Μουσείο Θήρας, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Εστία Πύργου Καλλίστης, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας και ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης συνδιοργάνωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Σαντορίνη και η Οθωμανική ναυτική χαρτογραφία» στο πλαίσιο του έτους «Σαντορίνη 1821-2021».
Την έκθεση, που επιμελήθηκε ο κ. Δημήτρης Λούπης μελετητής της οθωμανικής γεωγραφίας, χαρτογραφίας και περιήγησης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας στα ελληνικά και αγγλικά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους επισκέφθηκαν χθες το Ναυτικό Μουσείο Θήρας και την έκθεση καθώς επίσης και όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς για την ευγενική χορηγία των κρασιών τους. Την γραφιστική επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Νίκος Κορακάκης και το στήσιμο της έκθεσης έγινε από τους: Νίνα Γεωργιάδη, Ιωάννα Βαμβακούρη και Λευτέρη Ζώρζο.
Σε συνέχεια της χθεσινής έκθεσης στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας (Santorini Archive Project) & η Εστία Πύργου Καλλίστης σας προσκαλούν στις ομιλίες των κ.κ. Γιώργο Κουτζακιώτη και Δημήτρη Λούπη στο πλαίσιο του έτους «Σαντορίνη 1821-2021», σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:00, στην πλατεία Πύργου.
Θέματα ομιλιών:
Δημήτρης Λούπης, Οθωμανολόγος, μελετητής της οθωμανικής γεωγραφίας, χαρτογραφίας και περιήγησης:
«Η οθωμανική ναυτική χαρτογραφία και η Σαντορίνη»
Γιώργος Κουτζακιώτης Κύριου Ερευνητή του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών. / Εθνικó Ίδρυμα Ερευνών:
«Οι Alby στη Σαντορίνη (τέλη 17ου αι.): μια νέα ανάγνωση»
Συντονισμός : Μαρίνα Ταλιαδούρου
Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την Covid-19.

Related Articles