Δήμος Θήρας- Γ.Ν. Θήρας: Υλοποιείται η κατ’ εξαίρεση 2η δόση του Astrazeneca 

Δήμος Θήρας- Γ.Ν. Θήρας: Υλοποιείται η κατ’ εξαίρεση 2η δόση του Astrazeneca 

Ξεκίνησε και υλοποιείται με επιτυχία, ο κατ’ εξαίρεση εμβολιασμός, της 2ης δόσης του εμβολίου Astrazeneca από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Θήρας προς το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με το Γ.Ν. Θήρας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είχαν πραγματοποιήσει την 1η δόση σε άλλη περιοχή.

Στο Γ.Ν. Θήρας έχουν ήδη πραγματοποιήσει την 2η δόση 60 άτομα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμβολιαστούν και τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί στη λίστα των περίπου 200 ατόμων.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Θήρας, έδινε τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου έως και 18/6, σε όσους πολίτες είχαν πραγματοποιήσει την 1η δόση του συγκεκριμένου εμβολίου, σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα και μετέβησαν στη Θήρα, χωρίς να γνωρίζουν ότι στο νησί δεν λειτουργεί Εμβολιαστικό Κέντρο Astrazeneca, να δηλώσουν την πρόθεση τους ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη 2η δόση, με έκτακτη προμήθεια των εμβολίων από το Γ.Ν. Θήρας.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί των δυο Εμβολιαστικών Κέντρων, Pfizer και Johnson & Johnson και ο Δήμος Θήρας καλεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα να εμβολιαστούν, ως μέτρο πρόληψης για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις αύξησης των κρουσμάτων.

 

Related Articles