Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων Γ.Βρούτση για την επιχορήγηση του ΥΠΕΣ στη ΔΕΥΑΣ για αγορά μονάδας αφαλάτωσης

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων Γ.Βρούτση για την επιχορήγηση του ΥΠΕΣ στη ΔΕΥΑΣ για αγορά μονάδας αφαλάτωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, σχετικά με το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας στη νήσο Σύρο, υπογράφηκε σήμερα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης -Αποχέτευσης Σύρου (ΔΕΥΑΣ).

Ο κ. Πέτσας, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Δημάρχου, έκανε πράξη άμεσα τη δέσμευσή του και σήμερα υπέγραψε το ύψος του ποσού της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά της απαραίτητης μονάδας αφαλάτωσης, που θα δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα έμπρακτα! Το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από καινοτόμα και αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ», προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων, που αφορούν τη λειψυδρία, την αποχέτευση, τους αγροτικούς δρόμους, καθώς και σειρά υποδομών που ενισχύουν σημαντικά τις Κυκλάδες».

Related Articles