14 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για άλλη μια φορά, προς όλους παλιούς, νέους, ανώνυμους και επώνυμους εθελοντές αιμοδότες, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
Το μήνυμα του εορτασμού της ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη αποσκοπεί στην εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία.
Η Εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού εθελοντισμού συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την εξασφάλιση επαρκούς αίματος σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Η συγκέντρωση των 2000 μονάδων αίματος ετησίως και η αθρόα προσέλευση νέων αιμοδοτών από το νησί της Σαντορίνης και της Θηρασιάς μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους κατοίκους των νησιών μας.
Η προσπάθεια της εθελοντικής αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης που στηρίζεται από όλους τους φορείς και κύρια το Δήμο, οφείλει αμείωτα να συνεχιστεί. Με τη δημιουργία των γραφείων της Αιμοδοσίας και τη συχνότερη επαφή μας με τους εθελοντές αιμοδότες ευελπιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή της πανδημίας του Covid-19, οι αιμοδότες της Τράπεζάς μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και τον αλτρουϊσμό τους. Για άλλη μία φορά συγχαίρουμε παλιούς αιμοδότες που αποστρατεύτηκαν και νέους αιμοδότες που ακολουθούν το παράδειγμα των παλαιότερων και ευχόμαστε σε όλους να είναι πάντα υγιείς και με την απαράμιλλη γενναιοδωρία τους να χαρίζουν απλόχερα τη ζωή και την ελπίδα στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.
Σαντορίνη 14.6.2021
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Related Articles